Log Masuk

Graduan dikehendaki menjawab soal selidik ini dan mencetak Slip Pengesahan Kajian untuk dikemukakan semasa proses pengambilan jubah konvokesyen di Institusi anda.

Ucapan Aluan
Tahniah di atas kejayaan anda
Saya mengambil kesempatan ini ingin mengucapkan setinggi-tinggi tahniah dan syabas kepada para graduan yang telah berjaya mengikuti serta menamatkan pengajian di dalam bidang masing-masing. Kejayaan ini bukan sahaja merupakan satu kejayaan yang besar kepada graduan, tetapi juga merupakan satu kejayaan kepada ibu bapa dan negara. Klik Untuk Baca Selanjutnya..
Tujuan Kajian Graduan
Apakah Tujuan/Matlamat Kajian Ini
Apakah Faedah Menyertai Kajian Ini?
Adakah Maklum Balas Ini Sulit?
Pentadbir Institusi

Info Terkini
SKPG I - Kemas Kini Status Pekerjaan
Info Kerja
Dapatan terus dari Jobstreet.Com
Tarikh Konvokesyen Institusi
Laman Pautan
Sekapur Sirih

..Di sini, saya amat berharap agar para graduan terus berusaha untuk memajukan diri selepas melangkah ke dunia luar kerana situasinya lebih sengit dan mencabar. Ilmu pengetahuan serta kemahiran yang telah ditimba pula boleh dijadikan asas dalam kehidupan seharian serta merebut peluang yang ada sebaik mungkin untuk memajukan diri masing-masing secara berterusan.
Suasana kritikal dan serba mencabar pada tahun mendatang menuntut ketahanan fizikal dan kelasakan minda untuk bekerja lebih keras dengan kepantasan yang lebih tinggi bagi memastikan negara kita sentiasa maju agar dapat terus berkembang dengan melahirkan graduan yang berilmu dan bertamadun. Justeru, kaji selidik ini diwujudkan sebagai satu usaha berterusan untuk meningkatkan kualiti perkhidmatan bagi memajukan lagi sistem pendidikan tinggi negara. Oleh itu, Kementerian amat memerlukan sokongan, pandangan dan maklum balas yang berharga daripada para graduan. Maklumat yang diberikan akan digunakan untuk mengetahui keadaan yang lebih tepat mengenai senario alam pekerjaan graduan di samping mengenalpasti ruang-ruang untuk melakukan penambahbaikan yang lebih strategik.
Pihak Kementerian dan institusi anda sangat menghargai maklum balas yang tepat dan ikhlas dari anda dalam menjawab soal selidik ini. Besarlah harapan saya dan juga pihak Kementerian agar sokongan dan kerjasama anda akan berterusan dari masa ke semasa di dalam memberi pandangan melalui soal selidik susulan bagi merealisasikan dan menjayakan aspirasi serta menyumbang kepada pembangunan negara. Saya akhiri dengan ucapan selamat maju jaya dalam apa jua bidang yang anda semua ceburi.

Urus setia
Unit Kajian Pengesanan Graduan

(atau klik ESC)